Remissvar och förstärkningar till DPA

I tisdags var sista dagen för remissvar om Stockholms stadions framtid. Vi i arenagruppen har haft tillgång till Djurgårdens IF fotbolls remissvar till staden och ställer oss helt bakom det. Vi anser sedan tidigare att det enda alternativet för att Djurgårdens IF kommer kunna konkurrera i allsvenskan i framtiden är att vi kan spela på en modern arena anpassad för fotboll som kan drivas kommersiellt av Djurgården. En uppfattning vi upplever att vi delar med Djurgårdens IF.

I samband med offentliggörandet den 25:e mars av de förslag som Tema arkitekter tagit fram för Stockholm stadions framtid bildade Djurgårdens IF en ny arenagrupp som leds av Douglas Roos. Kort därefter fick vi i DPA en förfrågan från Douglas Roos om vi kunde tänka oss att delta i den gruppen och sedan en tid ingår därmed DPA:s talesperson Martin Lindman i gruppen. Detta ger oss en god möjlighet att kontinuerligt hålla oss uppdaterade i arenafrågan samt förstärker vår uppfattning att DIF är intresserade av supportrarnas åsikter i frågan, något vi i DPA ser väldigt positivt på.

Vid den här tidpunkten kände vi även att DPA var i behov av lite nytt blod och valde att kontakta Kaj Ranén, efter hans krönika på svenskafans.com, och Carl Henrik Nordin, som bl a gjort ett uppskattat arbete för DIF-initiativet och Järnkaminerna, med en förfrågan om de var intresserade av att förstärka DPA. Båda tackade ja och har med sitt engagemang redan visat sig vara precis de pådrivande krafterna vi behövde.

Slutligen vill vi konstatera att om DPA ska fylla sin funktion som talespersoner för Djurgårdspubliken är det av vikt att alla Djurgårdare hör av sig till oss med synpunkter och frågor rörande arenafrågan. Och vi på vår sida ska också göra vårt yttersta för att förbättra vår kommunikation med er. Så maila, kontakta oss i samband med matcher osv. Vi ger oss inte förens vi står på en ny arena, så enkelt är det.



/DPA genom Nicos Harrysson

Lämna en kommentar